Koska en sen enempää fyysikan lakeja osaa selittää, niin kerron sen ihan omin sanoin, että mitäpä tuo mun kohalla tarkoittaa?

Kun keski-ikää lähentelevä, kahden ADHD pojan yh äiti pohtii, että edessä olisi neljäs selkäleikkaus, kiitos työtapaturman. Niin ja sekin piti jo olla, mutta totta kai sairaalasta soitettiin muutama päivä aiemmin, että tuo leikkausaika on peruttu. Enpä olisikaan halunnut kivuista eroon, vastahan tässä on neljä vuotta kärsitty.

Takana on pitkä suhde poikien isän kanssa, josta ero johtikin muuttoihin läpi Suomen. Takana on myöskin yksi avioliitto, joka päättyi kaikesta hyvästä huolimatta eroon. Adhd-arki struktuureineen, uusioperhe, erilaiset elämäntavat, molempien aikuisten sairaudet ja niin monet muut vastoinkäymiset veivät lopulta voiton. 

Koulutukseltani olen mielenterveyshoitaja, mutta eipä tuo pelasta silti omalta päävialta. Kai se on myönnettävä, että joskus vaan liikakin voi olla loppujen lopuksi tarpeeksi..tai jotain. 

Eli kaaosteoriantasaaja kerää negatiivisia sattumuksia tässä universumissa, jotta balanssi pallolla säilyy. Jos kaikilla olisi kivaa, niin siitähän seuraisi kaaos...mitä se sitten tarkoittaakaan? 

No milläpä sitten jaksan? No..ainakin musta ja joskus hieman kierokin huumori auttaa. Kirjoittaminen, runoja, hajatuksia, mikä milloin mielen ja kielen päällä sitten onkaan. Käsityöt, askartelupaskartelu, kaikkea pientä mitä jaksan selän kanssa tehdä. 

Tulevaisuus? Toivottavasti valoisa ja onnellinen. En siis ole mitenkään masentunut, vaikka joskus...tai aikakin usein sylettää kaiken maailman sattumukset. Ehkä pian selkäleikkaus, sen jälkeen toipuminen, uudelleenkoulutus, jossakin kohtaa jopa pääsen elämään ihan omaa elämääkin. Pääsen uudelleen harrastamaan liikuntaa ja nauttimaan elämästä kuten aiemmin, ilman lääketokkuraa. Tarkoituksena on jatkossa kirjoittaa, että miten tähän tultiin, mitä on taistella ADHD poikien kanssa, joista toinen on täysi-ikäinen ja toinen teini-ikäinen, millä tätä kaikkea jaksaa, vai jaksaako ja vaikka jakaa ajatuksia hajatusten muodossa. Siis elämänmakuista, suodattamatonta, kumisen lumilapion (=joustava ja luova) päänsisällön oksentamista. Katotaan kuis akan käy.....